שטבון נגד בנט: "רוצה שלטון יחיד ולהתחמק מבחירת הציבור"

    אבי יעקב | צילום: פייסבוק 2 Comment on שטבון נגד בנט: "רוצה שלטון יחיד ולהתחמק מבחירת הציבור"
    16:14
    12.05.24
    רחל פסטג No Comments on לא חללי, גיבורי צה"ל: רחל בולטון בשיחה על היום הכואב

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חבר הכנסת יוני שטבון תקף הבוקר את חוקת המפלגה שהציע השבוע יו"ר הבית היהודי השר וחבר הכנסת נפתלי בנט. החוקה המוצעת מעניקה ליושב ראש המפלגה שליטה כמעט מוחלטת על אופייה של הרשימה ובעלי התפקידים שבה.

    "יש כאן מאבק על הדרך", אמר הבוקר חבר הכנסת יוני שטבון, "האם הבית היהודי היא רק מפלגת חליף ליכוד או תנועה עם ערכים . חוקת בנט היא דריסה ברגל גסה של ערכי הציונות הדתית ופגיעה אנושה באמון הציבור". שטבון טען כי "הבית היהודי אינה פלטפורמה עסקית או מיזם סטארט אפיסטי, זוהי תנועה עם מסורת בת עשרות שנים של כבוד לתורה וכבוד למדינה, תנועת הציונות הדתית. יש מי שמנסה לחסל אותה, את זה אנחנו לא ניתן".

    "מעציב מאוד שבעת שהעם כולו טרוד בשלום החטופים, נפתלי בנט טרוד בעסקונה מפלגתית", אמר שטבון, "זוהי עת למנהיגות ערכית מאחדת, ולא לפלגנות. אבל היות והדיון כבר נפתח, צריך לשים דברים על השולחן בנט רוצה רשימה בדמותו שתעניק לו שלטון יחיד בבית היהודי ולהתחמק מבחירת הציבור. את זה אנחנו לא נאפשר, חוקת התנועה הדתית לאומית צריכה לשקף את ערכי הציונות הדתית והרכבה האנושי".

    עוד הבהיר ח"כ שטבון כי "נאבק בכל הכוח כדי לשמור על כוחו של הציבור וזכותו להכריע. אחת מבשורות הבית היהודי בשנתיים האחרונות הייתה פתיחת השורות, החוקה החדשה מבקשת לסגור אותן כאשר הדורמן הוא יו"ר המפלגה".
    לסיום הדגיש שטבון כי "הבחירות האחרונות הוכיחו שכל זמן ש- "יש עתיד" ו"התנועה" ברקע, מדינת ישראל חייבת תנועה פוליטית חזקה שנטועה היטב בערכיה של הציונות הדתית – מחוברת לפרירפיה ולעם, מאחדת את הציבור ונאבקת על זהותה היהודית של המדינה".

    יצוין כי, בטיוטת החוקה המוצעת ליושב הראש ניתנת הסמכות לשבץ בכל חמישייה מועמדים חיצוניים מטעמו גם אם לא מייצגים את רצון הציבור והצבעת המתפקדים. כמו כן, מכל מועמד נדרשת תקופת הכשרה של שלושים חודשי חברות במפלגה ורק בידי היו"ר ועל דעתו בלבד היכולת לקצר את התקופה. אם לא די בכך, הרי שגם התפקידים הביצועיים, לרבות שרים, סגני שרים וראשי ועדות, נתונים בידי היושב ראש ולשיקול דעתו האישי מבלי קשר להרכב הרשימה ורצון הציבור. למעשה, החוקה מעניקה כוח כמעט בלתי מוגבל בידי היושב ראש לעצב רשימה בדמותו.



    2 תגובות

    מיין תגובות